2 loturi - povestire

2 loturi - povestire

Povestiti:

- 2 loturi

1 Comentarii

 • Andrei BossuJan 31, 2014, 2:27 pm (validat)

  In povestea Doua Loturi este vorba despre un barbat ce ramane lefter din cauza a doua bilete de lotarie.
  Lefter Popescu si sotia sa,o dama inalta,subtirica,frumoasa,oachese,care are o alunita cu par deasupra sprancenii,cauta cu disperare doua bilete de loterie pe care barbatul le-a pierdut . Domnul Lefter era ingrijorat deoarece biletele erau cumparate cu bani imprumutati de la capitanul Pandele,caruia urma sa-i dea zece la suta din castig. Peste catva timp sotii Popescu afla ca au iesit castigatoare amundoua biletele.
  Sotii Popescu incep a rasfoii casa bucatica cu bucatica timp de trei zile. Cand Lefter se odihnea isi aminti ca a pus biletele in jacheta cenusie ce consoarta sa o daduse la o chivuta in schimbul unor farfurii .Infuriat el sparge toate farfuriile si pleaca la tiganci in cautarea jachetei. Insotit de capitanul Pandele si de comisarul Turtureanu,o gasesc pe chivuta,recupereaza jacheta dar nu si biletele. Toate tigancile sunt duse la sectie unde nu recunosc nimic la interogatoriu.
  Lefter insotit de capitan si de comisar se intalneste la berarie cu seful sau(turbatu) ce ii spuse sa se prezinte la serviciu imediat.
  Tigancile au fost eliberate intre timp de inspectorul de Politie…Lefter ducandu-se acasa primeste o scrisoare de la un prieten care-i spuse sa vina la Minister pentru ca in caz contrar va fii destituit.
  Intors la Minister si cautand un dosar urgent Lefter gaseste si biletele de lotarie. Mizand ca a devenit bogat el isi da demisia.
  Cand merge sa-si incaseze castigul afla ca numerele erau castigatoare fiecare la cealalta lotarie,socat de descoperire ghionistul face o criza de furie necontrolata…
  Naratorul infatiseaza o varianta de deznodamant,cu doamna Popescu calugarita,cu mintea zdrucinata,strangand si ascunzand cioburi de strachini.Si cu Lefter Popescu un batran singuratic ratacind pe strazile Bucurestiului spunand un singur cuvant “VICEVERSA” 

Pentru a putea adauga un comentariu trebuie sa te loghezi